Η ΕΤΑΙΡΙΑ

Κάθε έργο τέχνης έχει ρίζες, πατρίδα. Για να ταξιδέψει στον κόσμο και στον χρόνο, χρειάζεται μια αδιαπραγμάτευτη συνθήκη ανεξαρτησίας και ικανούς πρεσβευτές.

 

Δημιουργήσαμε την εταιρία The Artbassador για να υπερασπιστούμε την ακεραιότητα των έργων τέχνης και την καταγωγή τους - τα δικαιώματα των δημιουργών τους. Να ανοίξουμε δρόμους για να συναντήσουν καλλιτέχνες, παραγωγούς και κοινό. Να τροφοδοτήσουμε την πολιτιστική σκηνή σε Ελλάδα και Κύπρο, με γνωστούς αλλά και ανεξερεύνητους δημιουργούς από το λαμπρό παρελθόν και το φλεγόμενο παρόν της παγκόσμιας τέχνης.

 

Συγκεκριμένα, δραστηριοποιούμαστε στην αδειοδότηση, προστασία και προώθηση των πνευματικών δικαιωμάτων που ανήκουν στους δημιουργούς έργων μουσικής, θεάτρου, χορού και άλλων ερμηνευτικών τεχνών αλλά και στους εκδότες τους. Σε συνεργασία με ιστορικούς και νεότερους διεθνείς οίκους, είμαστε υπεύθυνοι για τη διαχείριση και προβολή ενός πλούσιου καταλόγου κλασικών και σύγχρονων Ελλήνων και ξένων δημιουργών, σε Ελλάδα και Κύπρο. Σε εναρμόνιση με τις εξελίξεις στο διεθνές νομοθετικό πλαίσιο, προασπίζουμε την πνευματική ιδιοκτησία απέναντι στις νέες μορφές διακίνησης της τέχνης, που αλλάζουν ραγδαία την παγκόσμια αγορά. Με εμπειρία και τόλμη, επιτυγχάνουμε συνέργειες ανάμεσα σε υπηρεσίες, παραδοσιακά και νέα μέσα, προκειμένου οι τέχνες να ακμάζουν. Να συναντούν τους ανθρώπους, να εκπαιδεύουν τις αισθήσεις και την ψυχή τους.

 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Δέσμευσή μας, να υπηρετούμε με υπευθυνότητα τους άμεσους και έμμεσους αποδέκτες των υπηρεσιών μας.

 

Τους δημιουργούς και δικαιούχους πνευματικής ιδιοκτησίας.

Υπερασπιζόμαστε την αυτοδιάθεση των δημιουργών. Εξασφαλίζουμε τους όρους για να συνεχίζουν να παράγουν τέχνη. Φροντίζουμε ώστε το έργο τους να διατηρεί την αξία και την ακεραιότητά του, να διεκδικεί χώρο και κοινό στη διεθνή σκηνή.

 

Τους καλλιτέχνες και παραγωγούς εκδηλώσεων πολιτισμού.

Γεφυρώνουμε το αυθεντικό έργο με την ιδανική εκτέλεσή του. Συμμεριζόμαστε την αγωνία τους να δώσουν νέα πνοή στους κλασικούς και βήμα στους σύγχρονους δημιουργούς. Τους καθοδηγούμε στο μεταβαλλόμενο εμπορικό και τεχνολογικό πλαίσιο, για να διασφαλίσουν την επιτυχία, το ταξίδι της τέχνης τους στην παγκόσμια αγορά του πολιτισμού.

 

Το κοινό.

Εργαζόμαστε για την πολιτισμική πολυμορφία. Πιστεύουμε στην αλληλεπίδραση της τέχνης με την κοινωνία, στην ικανότητα να αλληλοευεργετούνται. Σε θεατές που υπερασπίζονται την ελευθερία της τέχνης, σε δημιουργούς που ιχνηλατούν τα μυστήρια της ύπαρξής μας.